Avieną pakeitėme kiaulienos faršu, vynuogių lapus – kopūstlapiais, granatų sultis – grietine, kai didysis kunigaikštis Vytautas pilyje apgyvendino totorių kariauną. Taip atsirado balandėliai – lietuvių kulinarinės virtuvės perlas. Iš mūsų krašto balandėliai kaip lietuviškos kilmės patiekalas kartu su Jogaila nukeliavo į Lenkiją, o iš ten paplito po visą Europą.
✅Brokolių-špinatų sriuba
✅Šaltibarščiai
✅Balandėliai (kalakutienos)
✅Jautienos troškinys su grybais
✅Kepti vištienos ketvirčiai su obuoliais
✅Atlantinė menkė užkepta bešamėlio patale
✅Blyneliai su sūriu-kumpiu, varške
✅Silkė su saulėgrąžomis, svogūnais ir karštomis bulvėmis
Skanaus Jums penktadienio!
#Meniu.lt